קונצרט חגיגי לסיום "יום חשיפה" בהשתתפות זמרי רמת הנגב, הרכב "רוחות מדרום" ותזמורת כלי הקשת "לו יהי".
בתוכנית:
זמרי רמת הנגב
בניהולו המוזיקלי של עזרא מוריאל
הרכב "רוחות מדרום" – נגנים וזמרים בדואים ואתיופים
בניהולו המוסיקלי של דודי יצחקי, מארח את נגן הסקסופון אבטה בריהון ואת נגן העוד יאיר דלאל
תזמורת כלי הקשת הרב דורית "לו יהי"
ואיתם נגנים ממכללת מצפה רמון ומהאקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים בנגינה ושירה בציבור
רוחות מדרום
נגן העוד והכינור יאיר דלאל, מחלוצי סצינת מוזיקת העולם בארץ, אבטה בריהון, הסקסופוניסט והזמר ומקים סצינת האתיו-ג'אז בישראל, דודי יצחקי נגן הבס והגיטרה, מוסיקאי רב תחומי ורב פעלים, שיתפו כבר פעולה במסגרות שונות לאורך השנים. בהרכב משותף עם מוזיקאים בדואים מהנגב ומוזיקאים ממוצא אתיופי, המופע מציג חיבורים רבי דמיון ורגש של מוזיקה בדואית ומוזיקה אתיופית, הנישאות על גבי הרוחות הדרומיות המביאות איתן צער וכאב, אבל גם תקווה.
המופע "רוחות מדרום" נוצר ביוזמתו של בית הקונפדרציה ועלה לראשונה בפסטיבל הולגארב.
יאיר דלאל – כינור, עוד, שירה | אבטה בריהון – סקסופון, שירה | דודי יצחקי – בס | אדוניה גואדה – מסינקו, שירה | מחיסן סריעה – סומסומיה, שירה | הלייל אל עוויווי -ניא, ג'ורון (כותש קפה), שירה | שגיא ביטון – כלי הקשה
אַבָּטֶה בָּרִיהוּן (נולד ב-1967) הוא מוזיקאי ג'אז ישראלי, מוביל אנסמבל "תזטה", אנסמבל "ראס דשן" והרכב כולומה. סגנון נגינתו בסקסופון הושווה לא אחת לזה של ג'ון קולטריין. משנת 2006 מופיע בריהון עם רביעיית נדב הבר במופע "אדיס מיסט" עטור התשבחות. הבר מתאר את הפגישה עם בריהון כשלב חשוב בהתפתחותו כמוזיקאי: "אבטה לימד אותי מה הסקסופון יכול לעשות במוזיקה האתיופית, ורק אחרי שפגשתי אותו נהפכתי בעצמי לסקסופוניסט אתיופי. ההשראה שהוא נתן לי גם גרמה לי להתחיל להתאמן פי שניים".
בחודש מאי 2007 הופיע בריהון בפסטיבל הג'אז של מלבורן, לצד הפסנתרן האוסטרלי אהרון צ'ולאי (Aaron Choulai), במופע שהוגדר "המפגן הייחודי ביותר בפסטיבל". שלוש הופעותיהם בפסטיבל, לרבות יצירות מהאלבום "ראס דשן", קטפו שבחים. ביוני 2007 הופיע בריהון עם ערן צור באחד ממופעי "ידידי השכחת". בשנת 2013 הוביל בריהון הרכב בן תשעה נגנים ישראליים שליווה את הופעתו של מחמוד אחמד בתיאטרון ירושלים, במסגרת פסטיבל הולגאב השלישי ליצירה ישראלית-אתיופית.
בריהון הוא חתן פרס השר לקליטת העלייה ליוצרים עולים ע"ש יורי שטרן. בדצמבר 2020 זכה בריהון בפרס שר התרבות ליצירה בתרבות היהודית לשנת תש"פ,2020.
יאיר דלאל (נולד ב-25 ביולי 1955) הוא מוזיקאי, זמר ומלחין ישראלי.
דלאל יוצר בעיקר מוזיקה אתנית ישראלית המשלבת השפעות מגוונות ממקורות שונים בחברה הישראלית. כבן להורים יוצאי עיראק, דלאל מושפע במיוחד ממוזיקה יהודית ערבית ומוזיקה יהודית עיראקית. השכלתו המוזיקלית רחבה והיא כוללת מוזיקה קלאסית מערבית, ג'אז ומוזיקה ערבית קלאסית ועממית. כלי הנגינה העיקריים עליהם הוא מנגן הם כינור ועוד.
מאז 2003 השתתף בקביעות בפסטיבל תרבות של שלום, שמטרתו הייתה לחבר בין התרבות הישראלית לערבית והים תיכונית. קודם לכן היה שותף באירועי "שיח מוזיקלי ים-תיכוני", שבוע של סדנאות ומפגשים בין מוזיקאים מארצות הים התיכון, שנערך ביוזמת המרכז למוזיקה ירושלים. דלאל גם עשה מאמצים רבים לשמר את המורשת התרבותית של המוזיקה הערבית-יהודית. הוא היה מעורב בפרסום הקלטות ארכיון של מוזיקאים יהודים מזרח תיכוניים שהיו פופולריים בשנות ה-50, במאמץ לשמר את הז'אנר. הוא גם מלמד סדנאות ותומך בחינוך להבאת סוגים שונים של מוזיקה לקהלים רחבים יותר. דלאל חש קשר חזק לבדואים ולמדבר עצמו, ועסק בהקלטה ושימור המסורת המוזיקלית שלהם. ביוני 2008, השתתף במופע למען עמותת "ילדי השלום", המפגישה בני נוער יהודים וערבים דרך התיאטרון. ביוני 2015, השתתף ב"קונצרט ללא גבולות", שנערך לציון שנה למבצע צוק איתן בכפר עזה, במטרה לנסות לגשר על האיבה בין ישראלים לפלסטינים באמצעות מוזיקה.
דלאל לימד במשך שנים רבות בבית ספר למוזיקה רימון,ניצח על מקהלת "קולות השלום במרכז הערבי יהודי ביפו, וסייע להקמת המחלקה למוזיקה מזרחית של האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. כיום דלאל מלמד בבית הספר ליצירה מסורתית עכשווית "כולנא" שבירוחם, במכללת ספיר במחלקת קולנוע-פסקול ובאקדמית "מקאמאת" ללימודי מוזיקה מן המזרח אשר בצפת. הוא מתגורר במושב אמירים.
בשנת 2003 זכה בפרס מוזיקת העולם של תחנת רדיו-3 של רשת ה-BBC. דלאל זכה במקום השני אחרי הזמרת סמירה סעיד, ויחד עם המוזיקאי הטורקי עומר פארוק טקבילק, בקטגוריות מוזיקאים מהמזרח התיכון.
בנובמבר 2015 הוענק לו פרס "סלוטניק" מטעם בית הקונפדרציה בירושלים על פעילותו בתחום מוזיקת העולם בישראל. בפברואר 2022 הוענק ליאיר דלאל פרס משרד התרבות והספורט לשימור וטיפוח תרבויות בישראל ע"ש יצחק נבון.
התזמורת הרב דורית כלי קשת – לו יהי
תזמורת לו ליהי הינה חלק ממיזם "לו יהי", שהוא מיזם חברתי מוזיקלי בין דורי ורב תרבותי. התזמורת מאחדת בין נגנים מכלל הגילאים והתרבויות, חלקם נגנים מקצועיים, חובבים, מורים ותלמידים מתוך אמונה בכוחה של המוזיקה להשפיע על החברה ולקדם אותה למקום טוב יותר. את הופעת הבכורה שלה התזמורת ניגנה באירוע שהיווה תפילה מוזיקלית למען שחרור החטופים. באירוע התזמורת ניגנה עיבוד ייחודי שנכתב לאירוע ע"י דור וקסלר. התזמורת תנגן במסגרת הפסטיבל את השיר לו יהי והיא תצטרף לנגינת הסיום בשיר כנפי רוח.