מופע בחסות מכון גיתה
נגן השופר בר צמח בליווי בפסנתר של מיכאל וולפה
הקונצרט מוקדש לשופר ולקרן היער, שני כלי נגנה עתיקים, שסגנונות הנגינה בהם מגוונים ומיוחדים. לשני כלי נגינה אלה מקדיש המוזיקאי בר צמח, המתארח בפסטיבל, את מחקריו ואת נגינתו.
בתוכנית:
לודוויג ואן בטהובן – סונטה לקרן יער ופסנתר בפה מז'ור אופוס 17 (15 דקות)
ריינולד גלייר – ארבע קטעים אופוס 35 (מספרים 6,7,10,11) – א. רומנסה, ב. ולס רציני, ג. נוקטורן, ד. אינטרמצו (12 דקות)
מוריס ראוול – קדיש לשופר ופסנתר (5 דקות)
יוסף אחרון – מנגינה עברית לשופר ולפסנתר (5 דקות)
מיכאל וולפה – "תרועה וניגון" לשופר ופסנתר (7 דקות)
ליאון סינגליה – שני קטעים לקרן ולפסנתר אופוס 28 – א. שיר (Lied), ב. הומורסקה (Humoreske) (9 דקות)
מיכאל וולפה – ווריאציות על נושא של איילה בדמור ירון לקרן יער ופסנתר (7 דקות)
אבינו מלכנו – מנגינה יהודית עממית מהתפילה לשופר ופסנתר (5 דקות)
בר צמח
בר צמח הוא מוזיקאי ישראלי המתגורר בברלין ומוכר בזכות נגינתו בקרן ובשופר. בר נולד למשפחה מוזיקלית, למד פסנתר וקרן והופיע כזמר בטלוויזיה הישראלית בתוכנית בית הספר למוזיקה. הוא למד מוזיקה קלאסית בתיכון לאומנויות תלמה ילין וקיבל שיעורי קרן משָרוֹן פּוֹלִיאַק וחֵזִי נִיר.
בר צמח הופיע כסולן עם התזמורת הפילהרמונית הישראלית וזכה במלגות של קרן התרבות אמריקה-ישראל וקרן רונן. הוא המשיך את לימודיו באוניברסיטה לאומנויות בברלין אצל פרופ’ כריסטיאן פרידריך דלמן. את הופעות הסולו הראשונות שלו נתן באולם התזמורת הפילהרמונית של ברלין, באולם קונצרט-האוס ברלין ובאולם התזמורת הסימפונית של דיסלדורף. הוא הופיע כסולן אורח עם התזמורת הממלכתית של ברלין ועם תזמורת הסימפונית של ברלין. כמוזיקאי רב-תחומי, צמח מופיע ברחבי העולם ושולט ברפרטואר הקלאסי, במוזיקה עכשווית חדשה ובמוזיקת כליזמר. הוא הקליט את השביעייה של בטהובן לפלטפורמת Medici.tv בפסטיבל המוזיקה הקאמרית הבינלאומי בירושלים, והופיע עם הרכבים כמו אנסמבל בולז ואנסמבל מודרן בביצועי בכורה של יצירות עכשוויות. בנוסף, הוא מנגן עם אמן הכליזמר גיורא פיידמן. השופר, מתנה מסבו, הוא מרכיב מרכזי ביצירתו האמנותית. הוא מופיע בקביעות בדואו עם הפסנתרן יעקב נֶמְצוֹב, ובשנת 2025 יבצע קונצ’רטו חדש מאת אמיר שפילמן לשופר ולתזמורת עם התזמורת הסימפונית של ברלין.
בר צמח מתארח בפסטיבל "צלילים במדבר" בזכות תמיכתם של אנשי מכון גיתה בישראל. ביום השני של הפסטיבל ניגן בר בבכורה, יחד עם התזמורת הקאמרית הישראלית, את הגרסה התזמורתית של "תרועה וניגון", המושמעת בקונצרט זה בליווי פסנתר.