אנטון אנדרייב – צ'לו
עפר שלי – פסנתר
טניה בלצר – כינור
ביצירות מאת אורי בר אור, סשה ארגוב, חיים אלכסנדר, נעמה פלדמן, בנימין יוסופוב ואמרי גלעד
שלישיית עתר
פסנתר, כינור וצ'לו. השלישייה נוסדה בירושלים ב־1996 על ידי בוגרי האקדמיה על שם רובין הפסנתרן עפר שלי והכנרת טניה בלצר ואליהם חברה הצ'לנית מרינה כץ (עד ל 2016). השלישייה היא כיום מההרכבים הקמריים הפעילים בישראל ומקיימת גם פעילות בינלאומית. מידי עונה מגישה השלישייה למעלה מ־ 80 קונצרטים ברחבי הארץ ובחו"ל ברפרטואר מוזיקלי עשיר.
שלישיית עתר שמה לה למטרה לקרב ולחשוף קהלים רחבים אל חוויית ההאזנה למוזיקה קמרית ולפיכך היא מקיימת קונצרטים גם בחוגי האזנה פרטיים , קונצרטים מודרכים וכיתות אמן לנוער לסטודנטים וכן לוקחת חלק דרך קבע בפרויקט "תרבות לפריפריה ".
לצד הרפרטואר הקלאסי המרכזי להרכב זה, מבצעת השלישייה גם קשת רחבה של סגנונות מוזיקליים: מוזיקה עממית, ג'אז, שירי עם ופולקלור, מוזיקה יהודית, ישראלית ובת זמננו. חלק נכבד מן הרפרטואר של ההרכב מוקדש לעיבודים קמריים מקוריים פרי עטו של הפסנתרן עפר שלי. העיבודים מבוצעים ברחבי העולם ע"י הרכבים נוספים ועתידים לצאת לאור בספרי תווים בהוצאה בינלאומית ולהעשיר את הרפרטואר הקמרי להרכב זה.
השלישייה מקיימת גם פעילות נרחבת בזירה הבינלאומית והיא מופיעה בקונצרטים ובפסטיבלים באירופה בין השאר בהולנד, הונגריה, סלובקיה, אוסטריה ואיטליה, וכן בפרויקט שנתי המבוצע בארץ וברחבי ארצות הברית מידי אביב ומוקדש לקלסיקות של המאה העשרים ולמוזיקה עכשווית הנכתבת בהזמנת השלישייה בידי מלחינים ישראליים ואמריקאיים בולטים. כחלק מהפעילות הבינלאומית מקיימת שלישית עתר קשר קבוע עם קהילות יהודיות בחו"ל ומעורבת בפרויקטים של חינוך מוזיקלי, בהגשת כיתות אמן, סמינרים וקונצרטים מוסברים לבני נוער.
ביוגרפיות של חברי שלישיית עתר 2024
עפר שלי – פסנתר
עפר שלי נולד ב,1969- ישראל הוא פסנתרן, מעבד, מורה לפסנתר ויזם בתחום החינוך המוזיקלי ומייסד ההרכב הקמרי שלישיית עתר.
שלי, יליד ירושלים, בוגר האקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים, תלמידם של פולי אסא, פרופ' ברכה עדן ז"ל, ופרופ' בנימין אורן . שלי המשיך את לימודיו לתואר השני בחוג למוסיקולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים, באוניברסיטת בר אילן ובסמינרים בינלאומיים למוזיקה קמרית בקיבוץ מזרע, באוסטריה ובאיטליה בהדרכת שלישיית אלטנברג. שלי שימש כאסיסטנט למלחין מיכאל וולפה בתקופת לימודיו באקדמיה. הוא הופיע כסולן וכחבר בהרכבים שונים, בין השאר עם אנסמבל "קפריזמה" בפסטיבל הבינלאומי למוסיקה קאמרית בגליל, באיטליה ובאוסטריה.
בשנת 1996 ייסד את שלישיית הפסנתר "עתר" בשיתוף עם הכנרת טניה בלצר ,הרכב שאותו הוא מנהל מוזיקלית ומציין בימים אלה 28 עונות רצופות של פעילות בימתית ענפה. במסגרת ההרכב עוסק שלי בהפקת קונצרטים רבים, בייזום פרויקטים של ביצוע מוסיקה קאמרית ובפרט מוסיקה ישראלית ויהודית ובקירוב המוזיקה הקמרית האומנותית לקהל המאזינים. מאחוריו שנים רבות של פעילות ענפה על בימות הקונצרטים בארץ ובחו"ל, הקלטות, שיתופי פעולה עם מוזיקאים מובילים ופרויקטים מוזיקליים מקוריים שזכו לשבחים והצלחה על הבמות ומשודרים ברדיו ובטלוויזיה. כמעבד חיבר שלי עשרות רבות של עיבודים: ליצירות קמריות, לשירים ולמוזיקה עממית. בין הפרויקטים אנתולוגיה הכוללת עיבודים לשירים עבריים להרכב קמרי וזמרת סופרן, שירי יידיש ולדינו, עיבוד קמרי למחזור השירים הנודע של דה פאיה, שירי עם מסקוטלנד ואירלנד ומוזיקה לתיאטרון. עיבודים אלה זוכים להכרה והערכה רבה ורובם הוקלטו ויצאו לאור על גבי תקליטורים ואף מבוצעים ע"י הרכבים אחרים ברחבי העולם. כמורה לפסנתר ולמוזיקה קמרית שימש בסגל ההוראה של בית הספר "מגניפיקט" וקונסרבטוריון "הסדנא" . כמורה לפסנתר העמיד דורות של תלמידים ביניהם רבים שהשתלבו ב עולם האקדמי והמקצועי של המוזיקה.
שלי מרכז את מגמת המוזיקה בבית הספר ע"ש טדי קולק בירושלים, מדריך הרכבי ביצוע לבני נוער ,מנחה קונצרטים מוסברים ומנצח על מקהלות חובבים בירושלים. בין היוזמות שקידם שלי: פרויקטים מוזיקליים באירופה ובארה"ב בשיתוף עם מלחינים מובילים, ישראליים ואמריקאיים. פעילות חינוכית לבני נוער במסגרת הפעילות של שלישיית עתר בישראל ובארה"ב וכן הקמה וניהול של שתי מגמות מוזיקה חדשות בירושלים. פרוייקט ביצוע ליצירות עכשוויות בקולומביה קולג' בשיקגו ועוד שורה ארוכה של מיזמים חינוכיים לטובת קירוב הדור הצעיר
לעולם המוזיקה הקמרית. בשנים האחרונות עוסק שלי גם בבימוי, עריכה והפקה של סרטוני מוזיקה )קליפים( ושידורם בערוצי
המדיה השונים. בין השאר הפיק סדרת סרטונים שהיא גירסה קמרית מקורית ל"סיפור הפרברים" מאת ברנשטיין, קליפים לשירי לאה גולדברג עם הזמר עופר כלף, מחווה למלחין הקובאני לאו בראואר, וסרט באורך מלא המוקדש לפסנתרן אלכסנדר תמיר, פרי שיתוף פעולה עם הפסנתרן
זכריה פלוין ואיגוד יוצאי וילנה בישראל. הפרויקטים שמקדם שלי זוכים לאורך השנים לתמיכה של קרנות שונות: מפעל הפיס, קרן רבינוביץ,
עמותת פליציה בלומנטל, משרד התרבות והספורט, קרן רוקפלר ועוד.
טניה בלצר – כינור
ילידת אוקראינה, עלתה לישראל ב1994, החלה בלימודי הכינור בגיל חמש וכבר בגיל 7 זכתה בתחרות האומן הצעיר .בגיל 14 זכתה בתחרות ארצית באוקראינה. סיימה תואר ראשון בהדרכת פרופ' גליזרובה ותואר אומן בהדרכת הגב' אורה שירן באקדמיה ע" ש רובין בירושלים. במשך לימודיה ניגנה בתזמורת הפילהרמונית הצעירה ובהרכבים קאמרים רבים וזכתה בתחרות מוסיקה קאמרית של האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. סיימה קורס למוסיקה קאמרית באונ' בר אילן בהדרכת המלחינים גדעון לוינסון ובטי אוליברו. משנת 1996 מנגנת בשלישיית עתר,- במסגרתה ניגנה בקונצרטים רבים, סדרות מוסיקה קמרית, הפקות שונות ושיתופי פעולה עם אומנים מובילים ופרויקטים בתחום החינוך המוסיקלי. במסגרת פעילות השלישייה השתתפה בפסטיבלים בינלאומיים באיטליה, אוסטריה, הונגריה וסלובקיה והשתלמה אצל שלישיית אלטנברג בוינה. במקביל מנגנת טניה ברסיטלים בארץ ובחו" ל: בשנת 2006 הוזמנה לתת סידרת רסיטלים באיטליה לזכר הכנר הנודע צ'יקרולה. טניה ביצעה יצירות בביצוע בכורה, כולל יצירה לעוגב, כינור סולו ומקהלה ,שחיבר בעבורה המלחין ארמנדו פיירוצ'י ושודרה ברחבי העולם. טניה פעילה לאורך השנים בביצוע מוסיקה ישראלית עכשווית ולוקחת חלק בפסטיבלים של מוסיקה ישראלית כמו " סדנה ישראלית" ו" חג למוסיקה הישראלית." משתתפת דרך קבע בפסטיבלים הבולטים בארץ: פסטיבל עין כרם בניהולו של חן ציבליסטה ושיתופי פעולה עם תזמורת הלדינו הישראלית.
טניה לוקחת חלק במיזמים רב תחומיים של וידאו ומוזיקה ביניהם הפרויקט "תעתועי נפש" בתמיכת קרנות מפעל הפיס, הפרויקט "נערה פרפר נערה" בשיתוף עם המלחינה ציפי פליישר ועוד.מלבד פעילותה הבימתית עוסקת טניה בהוראת כינור ,בהכנת תלמידים לרסיטלים לתואר אקדמי, ובהדרכת הרכבים צעירים של מוזיקה. כיום טניה היא מנהלת מקצועית של בית הספר למוזיקה "המגניפיקט" בעיר העתיקה בירושלים ובמסגרת תפקידה מובילה סיורי קונצרטים בחו"ל בהופעות עם ההרכבים בהדרכתה באיטליה ובארה"ב.
אנטון אנדרייב – צ'לו
אנטון אנדרייב נולד בסנט פטרסבורג, רוסיה ולמד צ'לו ממיטב המורים: פרופסור א. ניקיטיאן הנודע בקונסרבטריון של סנט פטרסבורג ב,2004 פרופסור יוליוס ברגר בקורס הקיץ באוניברסיטת מוצרטאיום בזלצבורג ב2007- וב,2008- ואף השתתף בכיתות אמן של הפרופסורים בונדוריאנסקי ורוסטופוביץ. אנדייב זכה בשלל פרסים בתחרויות צ'לו נחשבות, ביניהן תחרות הצ'לו של סנט פטרסבורג ב,2003- תחרות לביצוע יצירותיו של דמיטרי שוסטקוביץ ב,2006- תחרות דוטזאור לצ'לו בדרסדן ,2001 ותחרות מרבינסקי הבינלאומית בסנט פטרסבורג, .2003 ב2008 הצטרף לרביעיית כלי הקשת רימסקי-קורסקוב. זמן מה לאחר מכן הפך לסולן הצ'לו של אנסמבל הבארוק "הולנד החדשה" ושל התזמורת הקאמרית "דיברטיסמנט", והחל להופיע ולתת כיתות אומן בכל העולם. במשך השנים, השתתף אנדייב בפסטיבלי מוסיקה רבים, דוגמת השלזוויג- הולשטין, פסטיבל זלצברג, פטסיבל צ'לו הרבסט וכו'. כך, שיתף פעולה עם אמני המוסיקה הקאמרית המובילים ברוסיה, כמו פיטר לאול, איליה איוף, אלכסנדה אדרייבה, אוריש ומיכאל בלכר ועוד, ולקח חלק בהקלטות והפקות מוסיקליות רבות של חברות בינלאומיות. ביוני 2022 עלה אנדרייב לישראל, הצטרף לתזמורת הקאמרית הישראלית, וכצ'לן בשלישיית עתר.
צילום: טל גליק