בתכנית:
דודי יצחקי: "במדבר – פסקול לסרט דמיוני" להרכב אתני בדואי ותזמורת גדולה 20 דקות
עמרי קמרי: "על החיים ועל המוות" 7 דקות
נדב מלמן: "Dorian Gray" 4 דקות
איל רז: עיבוד לשיר "זה קורה" 5 דקות
עידן גבאי: "שיר על יקיצה או עלייתה של הלבנה" 5 דקות
דורין גל: "נושא עם ווריאציות לתזמורת" 5 דקות
עומרי פריג': "מסע בסול מינור" 4 דקות
אלמוג זהבי: "Duty Time" 4 דקות
אמיר מנקובסקי: עיבוד לשיר "בלילות הסתיו" 4 דקות
אורי בר אור: "קצב הלב" (Heartbeat rhythm") 5 דקות
על התכנית:
מופע הסיום של הפסטיבל מוקדש כולו לאמנים יוצרים בנגב. ראשיתו ביצירתו רחבת היריעה של דודי יצחקי לאנסמבל בדואי ותזמורת גדולה. אחריו – פסיפס של שתי יצירות קצרות, פרי עטם של בוגרי ותלמידי המכללה למוזיקה של מועדון הג'אז במצפה רמון והמגמה למוזיקה של בית הספר התיכון לחינוך סביבתי במדרשת בן גוריון.
במדבר – פסקול לסרט דמיוני – דודי יצחקי
יצירה לתזמורת והרכב אתני בדואי. במדבר נכתבה במהלך 2020 כפס קול לאוסף סצנות המתארות מסע, תחושות, מפגשים, מתחים ותפילות בסיפור שמתחיל לפני מאה שנים ונמשך עד היום. דמות מרכזית בעלילה הוא צעיר בדואי שנולד במדבר ונשאיר את השאר לדמיון המאזינים.
משך היצירה כ 20 דקות
דודי יצחקי
נולד ב1970 בקרית ים בוגר רימון והאקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. מתגורר בבאר מילכה – רמת הנגב.
מוסיקאי רב תחומי. מנגן ויוצר לאורך השנים בעולמות מוסיקאליים מגוונים- ג'אז, מוסיקה תזמורתית, מוסיקה ערבית, מוסיקה לסרטים, מחול, פאנק, דיסקו, סול, היפ הופ, רוק ופופ. עבודותיו כמלחין ומעבד בוצעו על ידי התזמורת האנדלוסית הישראלית, אנסמבל מיתר, סימפונית באר שבע, מאיה אברהם, קרולינה, אנסמבל מכתוב, שרגי, אנסמבל טרמולו ועוד..
ביצירותיו נוהג לשלב לעיתים בין הסגנונות והעולמות השונים.
אנסמבל "שרגי"
פרויקט בהובלתו של דודי יצחקי המתרכז במוסיקה ובשירים בדואיים אותנטיים. בשרגי משתפים פעולה מוזיקאים בדואים ויהודים.
עוד – יאיר דלאל
נאי, שירה – הליל אל עויוי
כלי הקשה – עוזי תבו
סומסומיה – עווד שליבי
גיטרה ועוד – דודי יצחקי
שירה – עומר אבו עג'אג'
נאי, כלי הקשה – מרון גלברד
זמר בעיבודים של איל רז (זה קורה) ואמיר מנקובסקי (בלילות הסתיו) – שאול נבון
רועי אזולאי – מנצח
זוכה פרס הגראמי היוקרתי לשנת 2017, המנצח רועי אזולאי נמנה כאחד המנצחים הישראלים הצעירים המובילים כיום ולו קריירה בינלאומית מגוונת וענפה. בעבר ניצח רועי על התזמורת הסימפונית של מונטריאול, התזמורת הקלאסית של מונטריאול, ותזמורת האקדמיה הלאומית של קנדה בה שימש כמנצח עמית. כמו כן ניצח על מספר רב של תזמורות בישראל ובאירופה.
רועי אזולאי שימש כמנצח ומעבד ראשי בשיתוף פעולה יוצא דופן עם הזמר הנודע לאונרד כהן ז"ל באלבומו האחרון "You Want It Darker" בו עיבד וניצח בהקלטות של שני שירים באלבום: You Want It Darker” " ו “It Seemed the Better Way” . על עבודתו בפרויקט זה, זכה רועי אזולאי בפרס הג׳ונו הקנדי בקטגורית האלבום הטוב ביותר לשנת 2017 ובפרס הגראמי לאותה שנה בקטגורית ביצוע הרוק הטוב ביותר.
בוגר המחלקה לניצוח של האקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים, רועי אזולאי סיים את לימודיו בהצטיינות אצל המנצחים יבגני צירלין, מנדי רודן ז"ל ודורון סלומון והשתלם בחו״ל אצל יורמה פנולה (פילנד), גאבור הולרונג (הונגריה) ויוהנס שלפלי (שוויץ).
הדרן בחסות מכון גתה ישראל
קונצרט קצר בחסות מכון גיתה בישראל – לציון מאתיים וחמישים שנה להולדתו של לודוויג ואן בטהובן
לודוויג ואן בטהובן: רונדו בסי במול מז'ור לפסנתר ותזמורת בעיבוד לפסנתר ורביעיית כלי קשת
פסנתרן ומעבד – ישי שאער
נגני רביעיית קלנקה (גרמניה): אנגרט קלנקה (כינור ראשון), באטה הרמן (כינור שני), איבון אולימן (וויולה), רות קלטנהאוזר (צ'לו)
העיבוד החדש הוקלט וצולם באופן מקוון בישראל ובגרמניה במיוחד עבור פסטיבל "צלילים במדבר".
A short concert in collaboration with the Goethe Institute in Israel. Marking the 250th Birthday of Ludwig van Beethoven
Program:
Ludwig Van Beethoven: Rondo for Piano and Orchestra in B-Flat Major, WoO 6, Arranged for piano and string quartet
Pianist and arranger – Yishai Shaer
The Klenke Quartet (Germany) – Annegret Klenke (Violin), Beate Hartmann (Violin), Yvonne Uhlemann (Viola), Ruth Kaltenhäuser (Violoncello)
The new arrangement was recorded and filmed online, both in Israel and Germany, especially for the "Sounds in the Desert" festival.
על היצירה:
הרונדו שחיבר בטהובן לקונצ'רטו השני שלו לפסנתר, ושהושמט מן היצירה לטובת פרק סיום אחר, נערך על ידי הפסנתרן ישי שאער להרכב של פסנתר ורביעיית כלי קשת. שאער אף הוסיף לרונדו קדנצה פרי עטו.
היצירה הוקלטה לציון יום הולדתו של המלחין בשיתוף פעולה עם רביעיית קלנקה הגרמנית, מהרביעיות החשובות כיום בעולם. את ההקלטה המקוונת ערך זיו חדש. ביצוע היצירה, הקלטתה ושידורה בפסטיבל, הם בחסות מכון גיתה בישראל.