אנסמבל מיתר ביצירות מלחינים צעירים, משתתפי קורס סמ"ה צעיר בהדרכת חנה אג'יאשווילי ומיכאל וולפה.
כוריאוגרפיה – הילה דקל
חלק א' – יצירות בהנחיית של ד"ר חנה אג'יאשווילי:
איתי וייצמן: מחווה
נדיה דוניץ-וולקוב: ואלס הצרצרים
מיתר תירוש: מראה מוזיקאלי עמום
מיקה אלון-ביטון: הרוח בערבי הנחל
יניב קורצבארד: הביצה
מבצעים:
ריקוד – הילה דקל
קלרינט – יונתן הדס
חלק ב' – יצירות בהנחיית פרופ' מיכאל וולפה
איב כצנלסון: טריו בשלושה חלקים
הגר משה: פרק לצ'לו סולו
הגר משה: הירח לשלישייה
רועי שטיינגארט: שם כרגע
ענבר רוזנפלד: צלילים ראשונים לשלישייה
אורי בר אור: טריו
נעמה רולניק: טריו
מבצעים:
חליל – הגר שחל
צ'לו – יוני גוטליבוביץ'
פסנתר – עמית דולברג
משך המופע כולו על שני חלקיו – 50 דקות
על התוכנית וקורס המלחינים
בראשית שנת הלימודים הנוכחית, תשפ"א, יצא לדרך סמינר סמ"ה, פרויקט המלחינים הצעירים של אנסמבל "מיתר", בהנחייתם של שני המלחינים. בגלל מגיפת הקורונה, התקיים הפרויקט כולו באופן מקוון, על אף שבמקור אמור היה להתרחש כסדנה בשדה בוקר. במופע מציג את פירות העבודה של המלחינים עם מנחיהם ועם נגני האנסמבל. שוב צפוי לנו רצף מרתק של סגנונות מגוונים ואמירות צעירות ומבטיחות, בביצוע מחויב, מקצועי וסוחף, כמיטב מסורת הפסטיבל.
הקורס הוא קורס ייחודי אשר מעורבים בו בכירי המורים לקומפוזיציה בארץ, מלחינים צעירים מאוד ואנסמבל מיתר. הקורס ייחודי לא רק בשל הגיל הצעיר של המשתתפים, אלא גם בתהליך שבו הילדים (גילאים 9-18) נפגשים עם המורים לקומפוזיציה, ועם אנסמבל מיתר במשך מספר חודשים, משלב הטיוטא הראשונית ועד המפגש המסכם הכולל חזרות, סדנאות, שיעורי קומפוזיציה, קונצרט פומבי והקלטה.
השנה הקורס התחלק לשתי כיתות: כיתתה של ד"ר חנה אג'יאשווילי, שכתבה יצירות לקלרינט שמשולבות בהן כוריאוגרפיה של היוצרת והרקדנית הילה דקל; וכיתתו של הפרופ' מיכאל וולפה שכתבה מוזיקה לחליל, לצ'לו ולפסנתר.
לאור הנסיבות המיוחדות הקורס התקיים בעיקר באופן מקוון. יחד עם זאת ולמרות כל המגבלות, הרצינות והכישרון של המשתתפים אפשרו לתהליך להתקיים ולהבשיל לקונצרט שבו מבוצעות 12 יצירות בביצוע בכורה פומבי.
אנסמבל מיתר
הוקם בשנת 2004 על ידי הפסנתרן עמית דולברג, המנהל אותו לכל אורך שנות פעילותו. האנסמבל הפך לאבן פינה בסצנת המוסיקה הקאמרית בארץ, ולצד הופעות בפסטיבלים וסדרות מוסיקה יוקרתיות בחו"ל מקיים סדרת קונצרטים עצמאית ואת פסטיבל CEME. אנסמבל מיתר זכה בפרס בנימיני ובפרס פרטוש מטעם משרד התרבות, בפרס לנדאו מטעם מפעל הפיס ובפרס Coups de Cœur מטעם האקדמיה Charles Cros בצרפת לאלבום מצטיין במוזיקה עכשווית בשנת 2018. כמו כן, הוא זוכה לשבחים ולביקורות נלהבות בארץ ובעולם. עם האולמות והפסטיבלים בהם הופיע ניתן למנות את ה-Purcell Room בלונדון, פסטיבל ברייטון, מרכז פומפידו ופסטיבל ManiFeste בפאריס, הביאנלה של ונציה, ה-BKA וה-Radial System בברלין, הקונסרבטוריון ע"ש צ'ייקובסקי במוסקבה, אולם המלחינים בסנט פטרסבורג, 92Y בניו יורק, מרכז באנף בקנדה ועוד. פרויקט תדרים, אנסמבל העתודה של מיתר, זוכה להצלחה גדולה והיקף פעילותו בארץ ובחו״ל עולה מדי שנה. החל מאוקטובר 2017 מתקיימת התכנית כמסלול לתלמידי תואר שני מצטיינים באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. תקליטורים של מיתר יצאו לאור בלייבלים Verso, NEOS, Souphir ובמכון למוזיקה ישראלית. האנסמבל הקליט דיסק פרופיל למלחינים ראובן סרוסי, פביאן פאניסלו, ינעם ליף, עמוס אלקנה, איל אדלר ולמלחין הבית של האנסמבל, פיליפ לרו. מנצח הבית של האנסמבל הוא פייר-אנדרה ואלאד. האנסמבל משמש כאנסמבל הבית של הקונסרבטוריון הישראלי למוזיקה תל אביב. אנסמבל מיתר זוכה לתמיכת הקרן ע"ש אדל וג'ון גריי, מר דן יקיר, משפחת גבעול והלן קונוואי.