לתשומת ליבכם, למופע זה אין צורך להזמין כרטיסים
מנצח, פסנתרן ומנחה – ניזאר אלכאטר
זמרים – רומי זליג ואכרם עודה
מוזיקה ממזרח וממערב, שירים בערבית, עברית, איטלקית ואנגלית ויצירות שחוברו במיוחד למופע.
בתוכנית:
- סרגיי רחמנינוב: רפסודיה
- ניזאר אלכאטר: קונצ'רטינו
- בארט הווארד ופרנק סינטרה: הטס אותי לירח (Fly me to the moon)
- ג'יאקומו פוצ'יני: אל יישן איש (Nessun dorma), מתוך האופרה טורנדוט
- ג'יאקומו פוצ'יני: כשאני הולכת (Quando m'en vo), מתוך האופרה "לה בוהם".
- מיכאל וולפה: ואריאציות על נושא של מוצרט
- עבד אלוהאב: הו אתה הנודד לבדו (יא מסאפר וחאדק)
- פאריד אלאטרש: תבוא יא אהובי (יא חביבי תעאלה)
- פיירוז: אותך בדמיוני (בעדק עלא באלי)
על התזמורת, המנצח והסולנים
התזמורת הערבית יהודית הוקמה בשנת 2002 ומונה 24 נגנים וזמרים, בגילאי 16 עד 34, מכל הארץ, מוסלמים יהודים ונוצרים. התזמורת משלבת כלי נגינה מזרחיים ומערביים: כלי קשת ונשיפה, עוד וקאנון, כינור מערבי ומזרחי, חליל וחלילית וכלי הקשה. הרפרטואר כולל יצירות חדשות של מלחינים ישראלים יהודים וערבים לצד עיבודים, כולם ישראלים, בסגנון מעורב של מוסיקה קלאסית מערבית.
בנוסף לקונצרטים ברחבי הארץ הופיעה התזמורת במוזיאון האיסלם, בפסטיבל העוד, בפסטיבל צלילי המדבר, בחג המוסיקה הישראלית, במרכז ון ליר בירושלים, באולם ימק"א, בכנס של הליגה נגד השמצה בבית שגריר ארה"ב , בפסטיבל סתיו תיאטרוני בתל אביב, באירוע שלושת החגים ביפו, אוניברסיטת בן גוריון (ב"ש), בקיבוצים ברחבי הארץ עוד, כמו כן התזמורת מופיעה בפני קהלים ערביים בישובים כמו נצרת, יפיע, כפר קרע, ג'סר אל זרקא, אום אל פאחם, חיפה, שפרעם, אעבלין ועכו. התזמורת מוזמנת מדי שנה לסיורי קונצרטים בחו"ל, ובכולם היא קוצרת הצלחה רבה. התזמורת ערכה סיורי קונצרטים בהולנד, גרמניה, ספרד, ארגנטינה והשנה (2022) תצא התזמורת לסבב קונצרטים בהונגריה.
החל מנובמבר 2017 מנצח התזמורת הערבית- יהודית הינו – ניזאר אלכאטר. מידי פעם, מקיימת התזמורת שיתופי פעולה יוצאי דופן עם מקהלות מצוינות בארץ ובעולם.
תזמורת הערבית – יהודית, היא ה"יהלום" של שיתוף פעולה מבורך, המעצים את הקשר הערבי-עברי ונותן לכלל החברה הישראלית מסר חיובי ומרגש ביצירת מוסיקה ייחודית-איכותית, שלא הייתה באה לעולם אלמלא המפגש הבין תרבותי.
ניזאר אלכאטר (בערבית: نزار الخاطر, נולד בשנת 1985) הוא פסנתרן, מלחין, מרצה, ומנצח ערבי-ישראלי. פעילותו המגוונת ורבת ההשראה וההשפעה נוגעת כמעט לכל עשייה ולכל סגנון אפשריים בחיי המוסיקה בארץ. הוא נולד בלוד לאב נגר ולאם מורה לערבית בסמינר הקיבוצים. בכור במשפחה בת שש נפשות. למד בבית הספר טרה סנטה ברמלה. הוא החל ללמוד פסנתר בגיל שש אצל לוטפי אלחיסן, ובגיל שבע התחיל ללמוד בקונסרבטוריון הישראלי למוסיקה תל אביב אצל המורה מלכה מבורך. הוא ניגן בתזמורת הערבית יהודית בצעירותו. בגיל שתיים עשרה הלחין מספר ואלסים קצרים לפסנתר, ושנתיים לאחר מכן כתב אלגיה ורפסודיה לפסנתר סולו. בגיל שש-עשרה הלחין את הקונצ'רטו הראשון שלו לפסנתר ותזמורת, וביצע אותו בליווי תזמורת הנוער של הקונסרבטוריון במקומות שונים בישראל. בשנים 2004–2009 למד לתואר ראשון ושני באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. בשנת 2021 החל את לימודי התואר השלישי באוניברסיטת בר-אילן.
בשנת 2012 הקים ניזאר אלכאטר הרכב מוזיקלי הכולל תשעה נגנים בשם "אבעאד". האנסמבל משלב ביצירותיו מוזיקה ערבית ומוזיקה קלאסית. כיום פועל ההרכב תחת עמותת הרמוניקה, אותה ייסד אלכאטר בשנת 2014, במטרה להנגיש לימודי המוזיקה לאוכלוסיות מוחלשות. בשנת 2020 זכתה העמותה במכרז עירוני בלוד, ומאז היא מפעילה יותר משמונה פרויקטים בעיר לאוכלוסיות שונות. בין הפרויקטים מקהלות, אנסמבלים, ותזמורות. . החל משנת 2017 מנצח אלכאטר על התזמורת הערבית היהודית של נוער מוסיקלי בישראל, ומרבה לנצח על תזמורות נוספות בארץ, ביניהן התזמורת הסימפונית ירושלים, תזמורת סימפונט רעננה ותזמורות נוספות.
בין השנים 2018 ועד 2020 ניהל את שלוחת "אבדאע" של הקונסרבטוריון ליד האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים בשיח' ג'ראח בירושלים. בין השנים 2019 ו-2021 כיהן כרכז תחום מוזיקה ארצי בפרויקט "תרבות לפריפריה" של משרד התרבות. אלכאטר מלמד גם בקריה האקדמית אונו משנת 2016, ומשנת 2017 באקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים. כמו כן הוא מלמד גם במרכז למוזיקה מסורתית "אלשיך".בשנת 2021 כתב את המוזיקה לסרט הדוקומנטרי "התזמורת עם הכלים השבורים".
ניזאר אלחאטר זכה בפרסים רבים בארץ ובחו"ל, הן כפסנתרן קלאסי, הן כמעבד ויוצר בתחום המוסיקה הערבית, והן כאיש בעל חזון חינוכי ייחודי. בשנת 2021, זכה אלכאטר בפרס ראש הממשלה לקומפוזיטורים. בין נימוקי הפרס:" ניזאר אלכארט הוא אחד מהקולות הייחודיים ביצירה הקונצרטית הישראלית של העשור האחרון. ביצירתו משתלבים בטבעיות ובהשראה הקולות הרבים והמגוונים של הארץ. קלאסי-מזרחי וקלאסי-מערבי, השפה העברית והשפה הערבית, האישי והקולקטיבי, הכתוב והמאולתר, כל אלה נארגים לידי סגנון אישי, מדויק ופורץ דרך. בעבודתו היוצרת, הנעה בין סולמות לבין מקאמים, הוא יוצר עולם שלם של דימויים. המוסיקה של אלחאטר כתובה באוזן טובה ובמקצועיות, כובשת לב ביופייה, מלאת רגש וחום אנושי. אין ספק שאלחאטר מביא היבט ייחודי וחשוב אל בימת הקונצרטים."
רומי זליג היא זמרת סופרן ילידת ישראל, בוגרת תואר ראשון ושני באקדמיה למוסיקה ומחול ירושלים בכיתתם שך מרינה וליו וצבי זמל. הרפרטואר האופראי שלה כולל את פמינה (חליל הקסם), סוזנה (נישואי פיגרו), דספינה (כך עושות כולן), צרלינה (דון גובאני) מוניקה (המדיום) ותפקידים נוספים. השתתפה בפסטיבל הליריק אופרה סטודיו בירושלים, פסטיבל האופרה בפריולי ונציה איטליה, פסטיבל גאיה למוזיקה מודרנית ופסטיבלים נוספים בארץ ובעולם. זוכת קרן תרבות אמריקה ישראל על שם שרת וקרן רונן. רומי שרה בקביעות עם התזמורת הערבית יהודית TLV , האופרה הירושלמית והסטודיו האופראי בירושלים.
אכרם עודה, יליד חיפה, הוא זמר וגם אח מוסמך מזה שש שנים מתוכן שלוש שנים במחלקת טיפול נמרץ. בעל תואר ראשון בתקשורת והפקות, תואר ראשון בסיעוד וסטודנט להתמחות – על בסיסית בטיפול נמרץ.
מזה למעלה מעשור מופיע אכרם על הבמות הגדולות בארץ מול אלפי אנשים ומוכר מאוד בארץ ולאחרונה אף בעולם בקרב קהל שוחר מוזיקה מן המגזר הערבי. אכרם החל את הקריירה המוזיקלית מתוך תחביב ובמרוצת השנים ולאחר עבודה קשה וחריצות רבה אכרם מופיע על הבמות המקצועיות ביותר ברחבי הארץ. אכרם זמר בית של התזמורת הערבית יהודית כבר 7 שנים ברציפות.