לתשומת ליבכם, למופע זה אין צורך להזמין כרטיסים
חמש יצירות ישראליות חדשות בבכורה עולמית, עם נגנים סולנים מהשורה הראשונה בארץ.
אהרון חרל"פ – קונצ'רטו מספר 2 לנגן חליליות ולתזמורת, סולן – מנשה לוקין
יוסף קמינסקי – בלדה לנבל ולתזמורת קטנה (1943), סולנית – גיתית בועזסון
יאיר דלאל – "״פיש חדא לזם ימות – אף אחד לא צריך למות" לקריין, הרכב אתני ותזמורת (תזמור: דודי יצחקי)
יניב כרם – "מדבר הופך לים" – שירים לזמרת ותזמורת למילים של רחל בלובשטיין וארז כהן,
זמרת סולנית – מיכל בלוך
קרל וולניאנסקי – "פנטזיה לשתי מנדולינות ותזמורת קאמרית", סולנים – דור עמרן ורואי דיין
תזמורת סימפונט רעננה
תזמורת סימפונט רעננה היא קול ייחודי בעולם המוסיקה הקלאסית. שילוב מנצח של חדשנות עם איכות.
התזמורת חרתה על דגלה לפעול בנושא החינוך המוסיקלי וחשיפת קהלים רבים וחדשים למוסיקה קלאסית, כך שזו לא תהיה נחלתן של אוכלוסיות מסוימות בלבד. יעד נוסף המשמש כנר לרגליה, הינו טיפוח מורשת המוסיקה היהודית לדורותיה, העשרת אוצר המוסיקה הישראלית והנצחת השואה והגבורה במוסיקה. באמצעות פעילותה הענפה מוכיחה התזמורת כי אין מדובר רק במילים, באמצעות הצלילים היא משיגה את המטרות אותן הציבה לעצמה.
מנהלה המוסיקלי של התזמורת- עומר מ. ולבר, הוא אחד הכישרונות הצעירים, המוכשרים והמבוקשים בסצנה הבינלאומית.
במשך השנים התזמורת ארחה סולנים ומנצחים ידועי שם מהארץ ומהעולם, וביניהם המנצחים סלבדור ברוטונס, מקסים שוסטקוביץ', קונסטנטין אורבליין, דני אטינגר, ג'יזל בן דור, שואנג גואו ונועם שריף. זמרי האופרה פאטה בורצ'ולדזה, לובה קזרנובסקה, דמיטרי חוורוסטובסקי, סומי ג'ו, ג'סי נורמן וההרכב הידוע גרגוריאן מאיטליה. הפסנתרנים חואקין אצ'וקרו, פרחד בדלביילי, מוראד אדיגזלזאדה, אוקסנה יבלונסקיה, ירון קולברג ואריה ורדי. הכנרים מקסים ונגרוב, שלמה מינץ, חגי שחם, סשה רוז'דסטבנסקי, ונסה מיי, מרים פריד וניקולאי זניידר. הצ'לנים ארטו נורס, דמיטרי יבלונסקי ומישה מייסקי. הכליזמר האחרון מגליציה- לאופולד קוזלובסקי ועוד רבים.
התזמורת רואה חשיבות רבה ופועלת רבות לקידום המוזיקה היהודית והישראלית, שימור חומרים תרבותיים מקוריים, שימור מסורת ותיעוד.
בשנת 2007 שחזרה הסימפונט לראשונה את סיפורה הטרגי של אלמה רוזה שעמדה בראש תזמורת הנשים של אושוויץ. קונצרט המחווה לאלמה רוזה הינו תיעוד מיוחד במינו על חיי האומנית והתקופה השזורים זה בזה באותה שנה, זכתה התזמורת בפרס "אנגל" היוקרתי על "תרומתה הייחודית בטיפוח מורשת המוסיקה היהודית לדורותיה". בעקבות הופעותיה של תזמורת סימפונט עם תוכנית זו בקנדה במסגרת שבוע החינוך לשואה, הוזמנה הסימפונט להופיע אתה גם בטקס שנערך בפרלמנט האירופי, בבריסל לציון יום השואה הבינלאומי. הגישה הבלתי אמצעית, הדינאמיות והליברליות האמנותית, הביאו את התזמורת לקהלים צעירים ומגוונים פעם אחר פעם. עם התזמורת הופיעו אמני מוסיקה קלה רבים סטיבי וונדר, ריי צ'ארלס, חוזה פליסיאנו ,איאן אנדרסון, מנהטן טרנספר, אמה שפלן, דמיטרי חוורוסטובסקי, אלסנדרו ספינה, דויד ד'אור, שלומי שבן, אסף אמדורסקי, מרינה מקסימיליאן, קובי אפללו ועוד. פעילותה המוסיקלית המגוונת של התזמורת כוללת אופרות, מחזות זמר, מחזות מוסיקליים לילדים, מופעים המשלבים מחול ומולטימדיה, הקלטות עבור חברת סוני אינטרנשיונל ועוד.
הדור הצעיר מהווה עבור הסימפונט קבוצה חשובה ביותר. התזמורת מקדמת פרוייקטים מוסיקליים חינוכיים לקידום המוסיקה הקלאסית ולקידום ערכים חברתיים תרבותיים כסובלנות, הבנה וקבלת השונה באמצעות המוסיקה.
לתזמורת תוכנית חינוכית ייחודית לילדים בגנים ובבתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים, ששיאה מפגש עם התזמורת. זאת מתוך אמונה וידיעה שהמוסיקה מעשירה את יכולת הלמידה ואת עולמם התרבותי ומתוך תחושת שליחות להגיע לקהל חדש וצעיר.
התזמורת שמקיימת כ- 350 קונצרטים בשנה, משתתפת בפסטיבלים נחשבים כמו פסטיבל ישראל, פסטיבל אבו-גוש, פסטיבל כפר בלום וצלילים במדבר. כמו כן, הוזמנה להופיע במדינות שונות בחו"ל, ובהן ארה"ב, צרפת, פולין, גרמניה, דנמרק, אריתריאה, אזרבייג'אן, קנדה, בלגיה, שוויץ ואוקראינה.
הסימפונט מקפידה להופיע גם בפני אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים. התזמורת קיימה קונצרט מיוחד ללקויי שמיעה. לאורך השנים התזמורת מטפחת אוכלוסיות חלשות, זאת מתוך תפישה שהמוסיקה הקלאסית אינה נחלתן של אוכלוסיות מסוימות בלבד. תפקידה החברתי של התזמורת, הוא להביא את המוסיקה לכל מקום ולכל אדם באשר הוא.
דורון סלומון – מנצח
נולד בישראל ובה גם החל את לימודיו המוסיקליים. בצעירותו למד פסנתר, קרן וגיטרה קלאסית. ב1974- זכה במלגה מקרן התרבות אמריקה-ישראל ללימודים בחו"ל. למד בבי"ס המלכותי למוסיקה בלונדון, והתמחה בניצוח, הלחנה וגיטרה. סיים לימודי הניצוח בהצטיינות. זכה פעמיים בפרס הניצוח ע"ש אדריאן בולט ובפרס תאודור שטיר.
ב1979- זכה בפרס ראשון בתחרות ניצוח בחסות התזמורת הסימפונית ירושלים ובפרס ראשון בתחרות ניצוח יוקרתית בינלאומית בבזנסון (צרפת).
ב1980- נקרא להחליף את המנצח רוברט קרפט בפסטיבל ברלין. קונצרט זה זכה להצלחה גדולה שהובילה להזמנתו לנצח על תזמורת האופרה של פלרמו, האופרה של שטוקהולם, הסימפונית של גוטנבורג, תזמורת הרדיו במילנו, פילהרמונית של הלסינקי, תזמורות קאמריות של סקוטלנד, פירנצה ומילנו, הסימפונית של במברג, האופרה של שטוטגרט ועוד.
לארוך השנים היה יועץ מוסיקלי ומנצח ראשי בתזמורת הסימפונית של גוולבורג בשבדיה, מנהל מוסיקלי ומנצח ראשי של התזמורת הקאמרית הקיבוצית, ניהל את התזמורת הפילהרמונית של מקדוניה. כיהן כיועץ אומנותי ומנצח ראשי של התזמורת הפילהרמונית של פוגטלנד, גרמניה. עם תזמורת זה פתח בין היתר את פסטיבל האביב בפראג בשנת 1996, ערך סיור מקיף בסין ובספרד, יזם את פסטיבל מוצרט בקפריסין וניצח על הכנר המהולל רוג'ארו ריצ'י במסע קונצרטים ליום הולדתו ה80.
בשנים 2003-2005 כיהן דורון סלומון כמנהל אומנותי של קבוצת "מוסיקה נובה" ובהמשך ניהל את תזמורת הבמה הישראלית-חולון. הוא כיהן כמנהל האומנותי ומנצח ראשי של תזמורת הסינפונייטה הישראלית-באר שבע, וכיום הוא ממשיך כמנצח אורח ראשי. הוא המנהל האומנותי של סידרת 11.11 למוסיקה קאמרית בצוותא ת"א, ושל סידרת 5.5 למוסיקה קאמרית במרכז התרבות סביון.
ב 2019 הקים דורון את פסטיבל " אני גיטרה" הבינלאומי בצוותא ת"א, במסגרתו התארחו אומנים גדולים מהארץ ומהעולם כמו: גיטריסט הג'ז הצרפתי בירלי לגרן, נגני הגיטרה הקלאסית פרנץ הלאץ ומרקו טמאיו, דויד ברוזה, מיכה שיטרית, יהודה עדר ויהודה קיסר במופע הראשון המשותף שלהם, גאי מזיג, דני רובס, דניאל מוראי מברזיל ועוד…
מאסטרו סלומון הוא זוכה פרס אקו"ם לביצוע מצטיין עבור ביצועו ליצירתה של שולמית רן: "הו הארובות" . בשנת 2011 יזם דורון קורס להכרת מוסיקה בשיתוף אוניברסיטת בן גוריון והסינפונייטה הישראלית ב"ש. הקורס מנה בשנתו הראשונה כ-60 סטודנטים, ומונה היום כ- 1400 סטודנטים.
זכה בפרס מאסטרו סלומון בפרס לנדאו 2011 .